Uganda.jpg 21.02.2017 - Sidst redigeret - 21.02.2017

Uganda

I Uganda støtter LEV organisationen Uganda Parents of Persons with Intellectual Disabilities (UPPID- tidligere UPACLED). UPPID udgøres af mere end 100 selvhjælpsgrupper fordelt over det meste af landet.

LEV og UPPID har samarbejdet siden 1996 og gennem en række projekter fokuseret på udvikling af UPPIDs sekretariat og de mange grupper af forældre til mennesker med udviklingshæmning. Siden 2012 har LEV også støttet inklusion af udviklingshæmmede i UPPIDs egen ledelse og i foreningens aktiviteter, og i dag deltager mange med stor begejstring i aktiviteter som kredscamps, nationale festdage og lokale kampagner. UPPID er i dag et anerkendt medlem af landets handicapparaply NUDIPU som eneste repræsentant for mennesker med udviklingshæmning og deres pårørende.

LEV støtter i øjeblikket UPPID i forhold til fundraising, inklusion af udviklingshæmmede i foreningens aktiviteter og endnu bedre demokrati. Støtten skal udfases i den nærmeste fremtid, så der er stort fokus på at UPPID på egen hånd kan fortsætte som et vigtigt talerør for mennesker med udviklingshæmning, når midlerne fra LEV ophører.

Besøg UPPIDs webside